JellyPages.com

Wednesday, 18 September 2013

stailista atau uppss???!!

naahh..lama menyepi tiba-tiba buat come back ala-ala model tak laku. bila dah tamat belajar, duniaku menjadi sangat bosan. maka menjadilah perangai menjadi-jadi. inilah hasilnya...snapping di segenap penjuru alam. lihat dan nilai sendiri..stailista atau upppssss???!!!hihi

Sunday, 10 March 2013

Inilah silapnya masyarakat kita



Assalamualaikum

Aku malas sebenarnya nak menulis hari ni tapi rasenya macam perlu je untuk dikongsi. Menulis tu kan satu terapi, so daripada aku duk stress sorang-sorang sambil meroyan sebab keja yang berlambak, eloklah sekiranya aku men'terapikan' diri daku ini seketika. Semalam ladies night bagi aku dan kawan-kawan. So kami para gadis merewang-rewang tanpa hala tuju yang pasti. Tujuan aku cuma satu, mengisi perut yang lapar. perut aku ni selalu lapar je semenjak dua menjak ni. stress punya pasal uolls! Tujuan kawan-kawan aku, aku tak pasti dan aku tak kisah pun asal objektif aku tercapai. iaitu MAKAN!!muehhehe..selfish punya orang.

Dah puas merewang, kami drop kat sebuah kedai makan area tanjung malim ni. kedai tu ok la, cantik, cahaya suram-suram ala-ala candle light dinner gitu. tapi yang buat aku rasa spoil gila bila kedai tu ada set karaoke. dan-dan pulak malam tu ada pertandingan karaoke. Tak ada malam lain ke dorang nak buat pertandingan?.Aku paling tak suka kalau orang melalak time aku makan. Hilang kesedapan makanan aku tu. Tapi aku telan jugak. krek krek krek

Sambil-sambil tunggu makanan sampai, aku perhati jela kat manusia-manusia yang ada kat situ. kebanyakan yang join melalak karaoke tu adalah golongan 'mak cik-mak cik dan pak cik-pak cik'. Boleh tahan jugak golongan separuh abad zaman sekarang ni. Berlumba-lumba nak expose diri. Semua orang nak jadi artis! Tengah syok-syok tengok orang melalak tiba-tiba ada pulak dua kakak (atau mak cik?) datang menari depan khalayak. Rase macam nak tengok sambil tutup mata je. Hihihi


ok. Yang tu aku tak ambik port sangat. Tapi yang buat aku rasa geram bila ada sorang perempuan ni bawak baby (dalam umo 2 tahun) dan diletaknya atas pentas suruh menari dangdut. Aku yang duduk jauh dari pentas pun dah terasa bingit, apatah lagi budak tu.  Baby tu macam tak nak tapi dipaksa-paksa oleh si ibu. Aku tengok jam, dah pkul 12. Sepatutnya budak sebesar tu didodoi di rumah, bukan di ajar berhibur! Kesiannya si anak. Aku pelik betul dengan gaya ibu bapa sekarang ni. Dah banyak kali aku jumpa orang suka bawak anak kecil jalan-jalan tengah malam ni. Kadang-kadang g up town pun bawak baby. Kalau baby melalak kat situ, mula lah marah-marah. Tempat macam tu sesak, bising,panas, tengah malam, sangat tak sesuai untuk si kecil yang sedang membesar. Zaman mak nenek aku dulu, memang pantang bawak keluar baby malam-malam. Pesanan orang tua-tua nampak macam kolot tapi banyak faedahnya.


ANAK ITU AMANAH. DIDIKLAH SEBAIKNYA

p/s: bila anak dah besar dan suka keluar malam, pandai pulak kau marah-marah.Tapi siapa yang ajar??Inilah silapnya masyarakat kita.......


Sunday, 24 February 2013

Semester Baru: Aku bersyukur

Assalamualaikum

Alhamdulillah. dah seminggu aku menjejakkan kaki di universiti tercinta ni. Ternyata, menjadi pelajar semester akhir ni tak adalah mendebarkan sangat seperti yang aku ceritakan dulu. Semuanya berjalan dengan lancar walaupun banyak perubahan yang berlaku di universiti. Standard minggu pertama, santai-santai je dulu, ibarat reunion dengan kawan-kawan yang dah lama tak jumpa. Style perempuan kalau jumpa kawan yang dah lama tak jumpa mesti jerit and then peluk-peluk cium laga pipi tiga kali. Kadang-kadang kat tengah-tengah jalan pun boleh buat aksi spontan macam tu. Kalau lelaki, steady je salam tangan. Paling-paling pun mesti tanya " hang pekabaq skang?tinggai mana?". Pastu blah. Nampak tak beza lelaki dan perempuan??

Untuk semester baru kali ni aku rasa bersyukur sangat walaupun banyak benda baru yang kena hadapi. Aku dapat rumah sewa baru, Roomate baru, Housemate pun baru. walaupun masih lagi dalam proses menyesuaikan diri dalam posisi yang baru sebagai final year student, aku bersyukur, segalanya baik-baik sahaja setakat ni. Harapnya baiklah sehingga ke akhir nanti. Aku suka rumah baru walaupun mahal sikit tapi sesuai dengan keselesaan. Teres dua tingkat beserta bilik air yang besor. Aku suka roomate aku sebab kitorang adalah kawan baik sejak sekolah. Aku suka budak-budak umah aku walaupun aku tak tau nama n tak berkenalan pun lagi, tapi sumanya sweet-sweet tak sombong macam budak rumah aku yang dulu. Asal aku bersiap-siap nak keluar je, mesti ada yang tanya " hai, nak g mana tu pakai cantik2?". Ohh..sweetnya uolls!Semoga kami boleh jadi warga rumah yang rapat, tak mau sombong-sombong tau!

rumah baru, no 27. perempuan, memang banyak kasut.

roomate baru. wani nama dia. dah berpunya.hewhew
Sekarang ni, nak g kelas dah tak de masalah menunggu bus sampai berjam. Bus memang banyak tapi aku dah tak naik bus. Sekarang ni aku demand sebab dah jadi super senior. g kelas naik kereta ja,okah!no more bersesak-sesak di dalam bus. Berlagaknya aku. hewhewhew. Tapi bukanlah macam tu sebenarnya. Ade sorang housemate aku merangkap classmate aku dah bawak kereta, secara kebetulan kelas kitorang sama ja, jadi dia pun dengan baik hatinya nak tumpangkan diriku yang hina ini ke kelas. Maka dengan itu, kami menuju ke kelas bersama-sama.


first day nak g kuliah, kena action dulu

dalam kereta pun boleh



dalam bilik kuliah, kami berjanji akan belajar bersungguh sungguh.

p/s: Semoga segala cabaran mampu ku tempuh. Final semester perlu dinikmati dan hargai. selepas ni, mesti merindui segalanya di sini

Saturday, 9 February 2013

OH..Berdebarnya!!


Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah, registration completed. Officially i'm gonna be a final semester student. Dalam separa sedar, sudah hampir 4 tahun bergelar mahasiswi Upsi. Rasa berdebar-debar nak melangkah masuk ke universiti setelah sekian lama bercuti. 4 bulan aku cuti sem plus 4 bulan sebelumnya aku praktikal. bila ditotalkan jadilah 8 bulan tak belajar. Gila lama. Otak dah tepu punm tiba-tiba pulak nak kena masuk dewan kuliah balik, kena jadi pelajar yang berdisiplin dan berdedikasi bangun di awal pagi lalu beratur menunggu bas demi seteguk ilmu. gulp!Oh...Berdebarnya!

Tapi bukan masalah bas atau masalah bangun pagi yang mendebarkan aku. Tapi aku lebih berdebar tentang Projek Tahun Akhir (FYP). FYP akan  menentukan kelayakan pelajar untuk grad dan setiap pelajar mesti ingin lakukan yang terbaik untuk FYP. Ramai yang tak dapat grad disebabkan kegagalan mereka untuk menyiapkan Projek Tahun Akhir tepat pada waktunya. Ohhh..berdebarnya hati ini! Nak bagitau lagi, markah untuk FYP seratus peratus terletak di tangan penyelia. Sebelum ni aku dah mulakan FYP aku atas nasihat dan tunjuk ajar penyelia, tup-tup penyelia aku bertukar pulak. dapat lah penyelia baru yang cerewet mewet orangnya. Makin ditunjuk hasil kerja makin banyak kesalahan tercipta. oh..tambah berdebar lagi! 


jadual kuliah semester  baru 
Kurang 10 hari lagi semester baru akan bermula. Jadual aku nampak macam tak padat tapi aku jamin kesibukan pasti melanda diri ini. Pasti lebih banyak cabaran yang bakal bertandang. Oh berdebarnya!
Namun aku yakin dan pasti aku mampu melakukannya. Walau sesukar mana, walau sesusah mana, akan ku terobos awan jaya! Perjuangan belum terhenti selagi aku belum mati! 

Apa-apa pun aku tetap berdebar. oh..berdebarnya!!

Kalau dihitung, sangat banyak perkataan berdebar dalam entri ni yang menunjukkan aku betul-betul tengah berdebar di saat ini. Mungkin dengan debaran ini mampu menjentik semangat untuk aku meneruskan perjalan sebagai seorang pelajar. Insyaallah, Allah sentiasa bersama dan membantu. Buat sahabat-sahabat yang turut sama memulakan kuliah, selamat berjuang ku ucapkan. Peace yo!



p/s: Rabbi yassir wala tuassir ya karimm...

Thursday, 7 February 2013

Berwajah Baru

Assalamualaikum

Kali ni blog aku bertukar wajah lagi. Header baru dan background baru. masuk ni dah kali ke berapa riban aku tukar. Sesiapa yang suka sangat melepak ke sini memang perasan lah kot. Aku memang spesis yang tak boleh tengok serta buat benda sama  dalam jangka masa yang lama. Sama jugak kalo aku pakai baju, kalau asyik-asyik baju yang sama ja duk ulang-ulang dari ahad sampai sabtu, memang terasa nak yang baru walaupun yang lama masih elok dipakai. Perempuan, biasa la. Aku risau jugak kalau dah kahwin nanti macam mana, hari-hari ngadap muka suami yang sama. macam mana tuh? nak kena tukar jugak kah? ha ha..tu lain la cerita.

Untuk background kali ni aku sengaja pilih tema polka dot pink. Nampak macam simple dan kiut-kiut gitu. Perempuan dengan pink memang tak dapat dipisahkan. Walaupun di alam nyata aku bukanlah pinky ladies yang sopan santun serta ayu mayu. Tapi apalah salahnya kalau aku ayu di alam maya. Untuk header pulak, aku guna freebies doodle. Aku ambik kat SINI. Memang banyak freebies doodle yang comel-comel. Ambik seketul, pandai-pandailah edit jadi header. aku tak pandai sangat bab-bab ni, so aku buat sesimple yang mungkin je. Memula aku ada buat header guna gambar sendiri la bajet cun, tapi macam tak kena je. Apalah kurangnya wajah aku jika dibandingkan dengan doodle. *sigh*


Baru aku sedar, freebies doodle lagi comel


p/s: Ade sesiapa berani kritik penampilan baru saya??

 XOXO:D


Tuesday, 5 February 2013

2nd year ohsem Anniversary Aku Cuma Seorang Kulikutif!! Give Away



Assalamualaikum


Mak aihhhh..panjang tajuk aku ari ni. Macam pelik je kalau aku buat entry tajuknya mencecah dua baris. hewhew.Aku sendiri pun dah pelik, apatah lagi orang lain. Macam rajin bebenor je kan nak menaip.  Sebenarnya kali ni aku join segmen Give Away Abang Remy Hazza. Erkk...Abg?? i guess he is older than me. so patut la kan i call him 'abg'. Sepanjang aku berblogging di rantau ni, ni lah kali pertama hati aku terbuka  nak join sebarang segmen GA mana-mana blogger. Dan sebenarnya jugak baru kejap tadi je aku terblog walking kat wilayah Remy Hazza. Sesampainya di sana ternampak dia punya segmen. "macam menarik jugak ni" getus hatiku.hihi. Aku  main bantai je join segmen ni sebab malas nak buang masa buat benda lain. Tapi why not aku menyokong sesama blogger kan? Baik kan aku? u should be proud of me Remy Hazza!haha

First aku baca tajuk segmen ni, aku jadi tertanya-tanya, kenapalah tajuknya macam tu? Tak de tajuk yang lagi panjang ke nak buat? hihi. yelah..aku kan follower baru, memang aku tak pernah ikut perkembangan beliau lah kan. Jadinya, memang aku zero la pasal blog beliau kenn. Mungkin banyak benda yang aku tak tahu. Bila dah tertanya-tanya tu, aku jawab sendiri lah. Aku rasa maybe segmen ni khas untuk meraikan tahun kedua usia blog kesayangan beliau itu. ye dak? Tunggu jela empunya badan sendri yang jawab.

Eh..eh..takkan baca je. Jomla join skali, mana tau nasib menyebelahi, dapat la present dari Remy Hazza. lambat lagi due date nya, sampai 28 Februari. Dah ramai pun join tuuu. 

Ayuh tunjukkan sokongan sesama blogger!!

klik SINI




P/S: bila dah terjoin segmen tu, perasaan nak menang tu mesti ada lah kan.hehe


SEKIAN


Thursday, 31 January 2013

Shila Amzah pun RETWEET aku

Assalamualaikum

Macam tak percaya kan baca tajuk aku tu? Ingat aku tipu la tu kan? Well, aku dan Shila Amzah sebenarnya sepupu. thats why la dia RT aku. Darahnya mengalir dalam badan aku ni. Suara kitorang pun lebih kurang je kalau batuk dan bersin. hahaha. Nampak sangat menipunya. Tang sepupu tu memang aku tipu, tapi tang dia RT aku tu betol-betol tau. Terkujat aku bila ada artis RT aku. bangga ooo..Shila Amzah bukan artis biasa-biasa. Suara dia bergema dari Malaysia ke Tembok China tuuuuu.

Serius, aku tak pernah terfikir pun sebelum ni nak main tweet-tweet dengan artis ni. Siapa la diri ini untuk mentweet insan-insan glamor seperti mereka. Lagi pula, aku bukannya Shilalas Tegar. Tapi semalam aku on twitter, ramai fans Shila yang tweet nak jumpa Shila, suka tengok Shila, bila nak datang tempat dorg dan bla bla bla. Dah jadi trending pulak. So, aku dengan saje-saje nak menjeleskan dan mengenakan mereka telah mentweet macam ni


"weekend hari tu jumpa @Shilaamzah kat Sri Utusan, Bangi sempena Ulangtahun URTV. U so gojes with da pink shawl~hoho"


fokus pada bulatan merah


Lepas je aku tweet macam tu, terus Shila RT aku. Rasa macam nak berlari keliling raound abut sambil buat gaya terbang je. Bukan dia je yg RT, peminat-peminat dia pun RT jugak. dan tidak semena-mena follower aku pun bertambah dengan mendadaknya. Tak sangka, dengan hanya mentweet artis boleh menarik ramai follower. Kepada sesiapa yang berhajat nak menambah follower, boleh la guna kaedah mentweet artis kesayangan. hhihihi.


Walaupun niat aku tadi bunyi macam jahat, tapi betol aku jumpa dia masa kat Bangi weekend hari tu. Aku gi sana sebab nak tengok persembahan Aaron Aziz, sambil beli buku sempena karnival Jom Fiesta anjuran utusan, tak sangka lak Kak Shila pun ada sekali. Live aku dengar suara Shila nyanyi lagu " Set Fire to the Rain" dan "Patah Seribu". Memang meremang bulu roma aku ni, orang yang patah tulang pun boleh sembuh agaknya dengar Shila nyanyi. haha.over. Btw, dia memang gojes that night. Thumbs Up Shila Amzah!!!

Aku tahu, orang takkan percaya kalau tak de bukti. Aku tak de gambar nak letak sebagai bukti sebab gambar yang aku amik semuanya nampak kepala penonton je, ada kepala botak, ade kepala berambut, So, macam sia-sia je kan.  


diva


p/s: Aku harap yang RT aku tu bukan fake twitter Shila. Kalau tidak, pasti diri ini terluka.
      Lepas ni nak tweet Aaron Aziz la pulak. hohoho


SEKIAN




Wednesday, 30 January 2013

I.m Curious About That!!



Sedang aku dilanda kebosanan tahap impak maksima, lantas aku menjelmakan diri di laman muka buku,Helaian demi helaian ku intai. Hampa. Tiada yang menarik semuanya status yang sekadar omong-omong kosong. Hampa lagi. Semakin aku skroll ke bawah semakin aku curious tentang satu status ni.

"Putih-putih Melati
Merah-merah delima
Siapa yang baik hati
Pasti ku terima"


EH..EH bunyinya macam lagu yang aku nyanyi zaman kecik-kecik dulu tapi macam lain sikit. Tapi mcam lebih kurang je. Tapi macam sama je. Tapi... yang menjadikan aku lebih curious lagi bila ramai pulak budak-budak yang post status yang sebijik sama. Fenomena barukah maen tuju-tuju pantun? Atau ada sesuatu yang aku tak tahu dan mereka tahu tapi tak bagitahu aku. Kenapa nak post pantun yang sama? So beberapa andaian telah bermain di benak.

  1. Mereka sedang mengimbau kenangan nyanyian sewaktu kecil yang main tepuk-tepuk tangan tu
  2. Mereka mempunyai pertalian darah ataupun akrab persahabatan sebab tu status pun nak sama je 
  3. Mereka mempunyai Isi hati yang sama untuk diluahkan (macam tak logik)
  4. Mereka sedang berlatih untuk pertandingan pantun empat kerat peringkat dusun
  5. Mereka sedang mengidam buah delima merah

ni lah buah delima merah


Andaian-andaian tersebut ku tinggalkan bersama angin yang berlalu sepoi-sepoi bahasa. Macam tak penting je untuk difikirkan.Tengah syok melayan angin, buka radio era, tiba-tiba dengar lagu "Putih-putih Melati". Haiihhh...lagu mainan zaman aku kecik-kecik pun dah dikomersialkan ke?? Tapi dah tak ori. lagu dulu ada nilai-nilai murni. Lagu sekarang ada nilai cinta pulak. Mungkin budak-budak kecik sekarang dh pandai bermain cinta. dan mungkin jugak pencipta lagu dah tak ade idea nak buat lagu, so cedok je dari mana-mana sumber.hik3. Dengan itu, segala andaian aku tadi adalah meleset sama sekali. Segala curiousity sudah terbukti. Akhirnya, aku sendiri dah pun donlod lagu tu =)


:: Mungkinkah nanti lagu 'Air Pasang Pagi" akan dikomersialkan menjadi lagu cinta??


SEKIAN  XOXO;D



Monday, 14 January 2013

Spagetti: My First Try


Assalamualaikum

Semalam aku masak spageti. Macam bangga giler je rasanya dapat menghasilkan spaghetti yang macam “wow, fantastic baby!”. Biasanya makan kat kedai je tapi tu pun aku banyak complain, tak sedap la, mahal la. So, tak yah banyak complain, buat je sendiri. Bukan senang nak tengok aku masuk dapur ni, kalau la mak ayah aku tengok perubahan drastic aku ni, mesti dorang bangga seperti memandang aku yang sedang menggenggam segulung ijazah. Haha. Disebabkan resipi spaghetti aku semalam menjadi, kengkonon la kan nat wat entry kongsi resipi.

Bahan-bahan

I paket spageti (jenama terpulang)
1 tin Sos Prego
Bawang putih
Bawang merah/besar
Cili hijau
Daging kisar
Lobak merah
cendawan
Tomato

Cara membuatnya:

Mula-mula rendamkan spageti dalam air yang mendidih. Tambahkan sedikit minyak dan garam. Kemudian toskan mereka hik3.

Kemudian, buat sos spageti pulak. Tumiskan bawang putih dan bawang merah yang dah dicincang halus sampai naik bau. Aku masukkan sedikit cili kisar. Nak kekalkan lagi kemelayuan aku ni, aku campakkan 3 biji cili hijau dalam kuali (cara mencampak pun mempengaruhi rase.hehe). Lepas tu, campakkan pulak daging kisar. Kalau jenis yang tekak geli-geli je tak leh makan daging lembu, ko masukkan je daging ayam cincang. Dah agak-agak daging tu bertukar warna, masukkan sos prego. Tuang je satu tin tanpa sebarang keraguan. Nampak macam kering je, so masukkan sedikit air. Kuantiti air adalah bergantung kepada kebijaksanaan masing-masing. Ok, dah mendidih, masukkan lobak merah yang didadukan. Aku saje letak lobak nak bagi nampak meriah carey. Lepas tu, masukkan cendawan yang dislice kecik-kecik. Biasanya orang guna cendawan butang tapi mahal, aku guna cendawan yang biasa je. Haha. punyalah kedekut. Jangan dilupa garam secukup rasa. Kemudian rasa la dulu sebelum dihidang. Waktu aku buat tu, rasa macam kureng je, so, aku tambah tomato yang dipotong dadu. Tak puas hati lagi, aku tambah sket sos cili dan sos tomato sesuka hati aku. Siap untuk dihidang. Hasilnya seperti dibawah.


Saje letak dalam pinggan bunga-bunga bagi nampak meriah


sluurrrrrpppppppp
Sesiapa yang ada memasang niat untuk masak spageti tapi takut untuk mencuba sebab takut tak menjadi, teruskan dengan niat suci anda. jangan pernah sesekali takut untuk mencuba sesuatu yang baru. Ketepikan hasil yang bakal terjadi tetapi berusahalah dulu. yess, B E.R.U.S.A.H.A.!! Kalu bukan sekarang, bila lagi?Kalau bukan anda, siapa lagi??

-dah macam bagi kata-kata semangat kat budak-budak SPM lak~


                                                                    SEKIAN XOXO:D 

                                                                   



Friday, 4 January 2013

Edisi Khas untuk dia..heyy!!..untuk dia


Panjang umurnya, panjang umurnya

Panjang umurnya serta mulia,serta mulia

serta muu...liiii...iaaaaa !!!!




Hari ni hari lahir beliau yang di atas. Aku dengan baik hatinya buatlah satu edisi khas untuk dia (heyy!!) untuk dia, sebabnya aku yang patut..yang patut,,haha


Tak payah nak desribe banyak-banyak lah. Gukuplah sekadar letak gambar dan semua boleh tau yang beliau itu suka makan. Tengoklah tu, duduk mengadap makanan, siap ambik pinggan nak tambah nasi. Tu tak kira lagi bungkusan makanan yang ada dalam beg dia. haha. Ok, aku tipu je.

SELAMAT HARI LAHIR
Semoga menjadi insan yang lebih baik dari yang sebelumnya. Semoga diberikan keteguhan iman setiap masa dan ketika. Semoga  rahmatNya tidak pernah berpaling darimu.
Aamin..



LOVE doesnt mean we need to be together. LOVE is we keep praying for each other. Allah is the best planner. 
i LOVE u and i PRAY for u. It sound so sweet, right?

SEKIAN. XOXO :D




Wednesday, 2 January 2013

Travellog 2012

Assalamualaikum mr and mrs


Today is second day on 2013. Happy New Year to everyone!! Kalendar dah bertukar tahun tapi aku nak jugak cakap pasal tahun lepas. Ye ye..aku tau, Hidup memang kena memandang ke hadapan tapi yang belakang kena kenang jua. Umpama kita bawak keta, badan tegak ke depan tapi side mirror belakang perlu dijeling-jeling sebagai langkah berjaga-jaga. Sebagai info tambahan, aku dah ada lesen kereta! (bangga tetiba). Rujuk balik kat tajuk aku tu, ala-ala traveler yang dah travel satu dunia je kan? like Paris, London, New York. Tapi malangnya aku ni pencinta wanita negara yang mengamalkan konsep cuti-cuti Malaysia (Statement cover diri). Jadi, tempat yang kononnya aku travel hanyalah dalam Malaysia tercinta sahaja mahupun secara sengaja atau kebetulan. Aku tak bercadang nak tulis panjang-panjang, so aku letak je gambar aku berserta tempat-tempat yang aku 'merewang' sepanjang tahun 2012.



                                                **** PLEASE SCROLL DOWN****

                                                                        AWAS!!!

                             Anda akan menyaksikan pose gadis yang comel di bawah



Genting Highland

Aku dari tepi sebelah kiri dengan lambang peace dan berwajah excited. Gambar ni membuktikan aku berada di Genting Highland. Pergi under package Rm25 sahajo. Sempat main outdoor games je. Kena paksa naik roller coaster and dah bersumpah tak nak naik lagi. Ambil masa 2 3 hari nak pulih dari rasa gayat. haha



Cameron Highland

Nampak tak aku terselit kat tengah-tengah? hampir terlindung dengan budak gemuk muka bulat. haha. Pergi Cameron ni tanpa dirancang, aku telah dimanipulasi oleh kawan-kawan yang sememangnya sengal. Pagi-pagi dapat call suruh bersiap kononnya nak buat kajian di Ladang teh, ladang bunga sambil snap-snap gambar dsb. Setelah melalui jalan yang penuh berliku ke sana, masing-masing keluar dan beli sayur. Lepas tu balik rumah tanpa naik bahagian atas. What??datang cameron demi sayur je??hangin je aku. haha


Johor

Gadis-gadis ayu dan jejaka-jejaka jelek tampan. Gambar macam rombongan je kan? ni trip beraya ke johor. Bermula dari Muar, Batu Pahat dan Pasir Gudang tapi bergerak dari Seromban. Singgah 6 buah rumah dalam sehari. Nak terberanak rasenya perut asyik menelan makanan enak-enak. Penat bukan kepalang tapi seronok. First time aku sampai johor, sempat singgah umah bakal mertua. kuang kuang kuang.
Johor dah ada Legoland, please someone bring me there!



                                                                       Pantai Batu Empat, PD

Ni waktu bulan puasa. tengah tunggu waktu berbuka puasa sambil mengadap matahari terbenam. Sangat cantik panorama alam ketika itu! sebelum tu sempat singgah shopping beli tudung raya. hehehe. eh..eh, rasanya waktu ni plan asal bukan nak ke PD tapi dah terlajak jalan tak bisa diundur. Akhirnya kami berlima sampai la ke sini. 


Pantai Teluk Kemang, PD

Sekali lagi merewang ke PD. Kali ni aku berjaya merasa naik boat. Memang syok pusing-pusing dengan boat ni. Bayar je RM10 seorang dan nikmatilah keindahan angin pantai bersama sahabat dan orang tersayang. Hajat nak naik banana boat tak kesampaian sampai sekarang sebab pergi ni pun bulan puasa mana boleh terjun-terjun dalam air. sob sob sob.


                                                     
                                                                   Lake Garden, Seremban

Alang-alang berpraktikum di seremban, maka singgahlah kami di Lake Garden. Lepak-lepak waktu malam, berkongsi cerita dan snap-snap gambar dengan kawan-kawan boleh menghilangkan resah di jiwa!hahaha. Dah bosan di situ, cipta plan lain sementara malam masih muda. 



A Famosa, Melaka

Nah, inilah destinasi kami selepas Lake Garden. Ini adalah kerja gila sebab bergambar di bangunan bersejarah jam 2 pagi. Tapi muka aku tetap ceria asal dapat snap gambar. haha. Waktu ni masing-masing penat dan tidak mampu meneruskan perjalanan pulang maka beradulah kami di RnR Ayer Keroh. Aku akan ingat kerja gila ni!


                                                                Kuala Pilah, Seremban

Perhatian!!ini adalah gambar candid si ulat-ulat buku. Membaca amalan mulia, sampai tengah padang pun boleh membaca sambil tersenyum. haha. Kisahnya begini, rancangan awal memang nak buat fotoshoot masa hari ni, so fotographer nak buat shoot di bendang yang menghijau kononnya, sebab tulah merayap sampai Kuala Pilah yang memang kaya dengan bendang. Malangnya bendang semua dah kering. Last-last, berhenti je kat mana-mana tempat yang hijau atau seakan-akan dengannya bagi melunaskan hasrat fotografer. Tapi aku tak nampak pun kehijauan tempat ni sebenarnya.haha. hentam jelah,



           Ni lagi satu gambar di lokasi yang sama. Aku saja letak sebab aku rasa comel waktu ni. haha


Sekian sahaja Travellog 2012. Semoga Entri kali ni boleh menjadi bukti kehidupan remaja aku bila aku baca waktu aku dah tua nanti. Gambar-gambar ni jugak yang akan membuktikan kepada anak cucu bahawa aku comel ketika remaja. haha. Kenapa?Anda jeles??


SEKIAN  XOXO :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...