JellyPages.com

Sunday, 1 April 2012

petua hilangkan 'whitehead'

-Assalamualaikum-

Kepala putih. Apakah??alaa..adik beradik dengan kepala hitam (blackhead). Bezanya yang satu hitam dan yang satu ag putih. Benda-benda ni suke timbul kat muka di bahagian hidung dan dagu. Yang bila dipicit-picit, kuar bijik-bijik macam nasik!eeiii..


Kepala putih dan Kepala hitam ni terjadi disebabkan liang pori yang tersumbat dan membuatkan kulit muka kasar dan berduri-duri. Pakai bedak tempek-tempek pun tak boleh tak sembunyikannya. Malah lagi jelas kelihatan. Boleh lack of self confident kalau macam ni!


Aku tahu ramai gadis-gadis yang hadapi masalah ni sampai terpaksa guna macam-macam produk. Aku pun selalu kena tegur sebab ade whitehead kat muka. Malu seyyhhhh. Sekarang tak perlu risau lagi.
 Marilah kita rawatnya bersama-sama dengan petua murah dan mudah ni. ('',)


  1. Pecahkan sebiji telur dan ambil putih telur
  2. Celupkan tisu dalam putih telur
  3. Tampal tisu kat muka sehingga kering
  4. Bila dah kering, tanggalkan tisu perlahan-lahan dan bilas hingga bersih.
Hasilnya, sangat memuaskan, kulit pun jadi licin. Aku dah cuba. Walaupun agak berbau tapi ok la kan. Nak cantik punya pasal dan paling penting save bajett.hihihi


Ataupun 

Bagi yang kaya sikit, atau memang alergik dengan telur,  boleh la guna produk BIOGLO Clearpore Deep Cleansing Mask. 


Yang ni aku tak pasti tahap keberkesanannya sebab belum cuba lagi.   Bila aku google, ramai yang cakap produk ni berkesan. Nantilah aku kaya, aku cuba.

*ok, sekarang dah boleh melangkah dengan yakin!!

p/s: yakin diri itu penting tapi harus merendah diri (^__^)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...