JellyPages.com

Friday, 9 May 2014

Mak

Waktu kecik-kecik dulu aku selalu rasa mak la orang paling garang. Marah je keje nya. Sume yg aku buat nampak macam salah. Kalau membebel dari pagi sampai malam asyik aku je yang kena. Tension betol ngan mak. Mak dulu gagah perkasa. Siap boleh kejar aku n kakak n abang keliling rumah. Kitorang lari sambil nangis sebab takut dihempap rotan mak. Aku paling kecik n aku selalu cepat semput. Akibatnya..nah!! Rotan mak kene kat bontot. Adoiiii. Yang lagi dua lari tak sedar diri. Hampeh betol! Tapi sekarang mak dah tak perkasa macam dulu. Dah tak larat nak buat banyak benda. Dah tak daya nak membebel sepanjang masa. Kulit mak dah tak tegang tapi mak tetap cantik menawan. Mak pernah sakit macam-macam sampai aku rasa aku bakal ditinggalkan. Alhamdulillah, sampai sekarang umur mak masih panjang. :-) Sekarang aku dah tamat belajar, balik kampung jaga mak sementara tunggu posting. Ramai yang cakap aku malas cari kerja sementara dapat kerja tetap. Tapi bagi aku, aku nak gunakan masa yang aku ada untuk tengok mak tiap-tiap hari. Aku senang boleh bawak mak ke hospital buat check-up. Aku bahagia dapat inject mak ala-ala doktor setiap hari (insuline injection for diabetes). Aku bangga dapat bagi mak makan vitamin shaklee ikut waktu. Aku lega akulah yang shake-shake ESP Shaklee untuk mak tiap-tiap pagi. Sebelum ni sangat sibuk belajar sampai aku rasa aku abaikan mak. Walaupun anak mak ramai tapi aku lebih puas kalau aku yang buat sume tu untuk mak. Aku takut menyesal di kemudian hari. Duit boleh dicari tapi kalau mak pergi aku akan menyesal sampai mati. Hargai selagi mak ada di sisi. Selamat Hari Mak, mak!!

#semalam g kedai beli shaklee esp untuk mak. hihi

2 comments:

  1. bgus nye anak mak...btul tu kak long.,slagi blm posting jaga la mak...insha allah pahala besar, rezeki pon makin luas...moga yg terbaik utk mu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni namanya pelaburan saham akhirat. In shaallah.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...